Daržovių receptai/ Aukso fondas

Žiedinio kopūsto duonelė

Žiedinio kopūsto duonelė

Žiedinio kopūsto duonelė – sveika ir be galo skani alternatyvai duonai. Be glitimo! Esu taip pat panašiai gaminusi daržovių duoneles iš brokoliu, morkų ir burokėlių.

Iš duonelės gaminau sumuštinius. Man gavosi 4 porcijos.

Žiedinio kopūsto duonelė:

  • 3 stiklinių išskaidytų žiedinio kopūstų žiedynų
  • 60 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 3 kiaušinių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio česnako granulių
  • 2 šaukštų lazdyno riešutų arba migdolų miltų
  • 1 šaukšto smulkintų žolelių. Dėjau čiobrelius, šalaviją ir raudonėlį. Jūs galite pasirinkti mėgiamas.

Duonelės užtepui reikės:

  • 1 avokado
  • 1 sunokusio pomidoro
  • 1 nedidelio mėlyno svogūno
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • 0,5 citrinos sulčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Taip pat reikės:

  • 4 kiaušinių. Naudojau ančių, bet galit naudoti ir vištų.
  • Gabalėlio sūdytos arba rūkytos lašišos

Gaminimo eiga:

Visų pirma kopūsto žiedynėlius reikės trumpai apvirti. Užvirkite puode vandenį, sudėkite į jį žiedynėlius ir palaukite kol užvirs. Tuomet supilkite žiedynėlius į kiaurapuodį ir perplaukite juos šaltu vandeniu, kad kuo greičiau atvėstų. Gerai nuvarvinkite.

Virtuviniu kombainu S formos peiliuku sutrinkite žiedynus iki smulkių trupinių. Jei neturite tokio kombaino, tiks rankinis blenderis, tik stebėkite, kad nesutrintų iki košės, turi likti trupiniai.

Smulkintą žiedinį kopūstą sumaišykite su tarkuotu kietuoju sūriu, česnako granulėmis, paplaktais kiaušiniais, riešutų miltais, žolelėmis. Pagardinkite druska, pipirais. Berdami druską turėkite omenyje, kad tešloje yra sūrio, kuris taip pat duos sūrumą.

Į orkaitės kepimo formą įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą maždaug mažojo piršto storio.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 minučių arba kol gražiai apskrus ir žiedinio kopūsto duonelė pasidarys tvirta. Jei kepsite storesnes, gali reikti kepti ir ilgiau. Paspaudinėkite pirštu, iškepusi duonelė turi būti tvirta.

Iškepusią duonelę galite valgyti su pesto ar jogurtiniais padažais. Arba pasigaminti sumuštinius. Tuomet iškepusį kvadratą padalinkite į 8 dalis (jei darysite 4 sumuštinius).

Užtepui avokado minkštimą sutrinkite šakute. Sudėkite į jį smulkiai pjaustytą pomidorą, mėlynąjį svogūną, petražoles, citrinos sultis, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.

Lašišą supjaustykite griežinėliais.

Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, įberkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įkulti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti jį į verdantį vandenį. Virkite 3 – 4 minutes (anties kiaušiniams reikės mažiau laiko, nes jų baltymas plonesnis). Kuo šviežesni bus kiaušiniai, tuo gražiau išvirs. Kuo senesnis kiaušinis – tuo skystesnis ir beformis jo baltymas.

Sumuštinių sluoksniavimas. Ant duonelės užtepkite užtepo, uždėkite lašišos, ant viršaus dėkite duonelės, vėl užtepo, lašišos ir patupdykite kiaušinį. Apibarstykite jį žolelėmis.

Sumuštinis be glitimo

Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI