Daržovės/ Subproduktai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Brokolių salotos su menkių kepenėlėmis

Brokolių salotos su menkių kepenėlėmis - bulviukose.lt

Brokolių salotos su menkių kepenėlėmis – sveikos, sočios ir pilnavertės salotos.

Salotoms reikės:

  • 1 nedidelės brokolio galvutės
  • 0,5 stiklinės belukščių avižų
  • 2 saujų špinatų
  • 0,5 nedidelio mėlynojo svogūno
  • 1 skardinės konservuotų menkių kepenėlių

Padažui:

  • 6 šaukštų šalto spaudimo aliejaus
  • 4 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio kreminių garstyčių
  • 1 šaukštelio rupių garstyčių
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų smulkintų krapų

Gaminimo eiga:

Avižas užpilkite vandeniu ir palikite mirkti 4-5 valandas. Prieš užpilant avižas, peržiūrėkit ar nėra įsimaišę avižų su lukštais, jei rasite, išrinkite. Išmirkusias avižas perplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir virkite 20-30 minučių arba, kol suminkštės. Išvirusias, nukoškite, perplaukite šaltu vandeniu ir sumaišykite su šaukštelių aliejaus ir druska.

Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba plunksnelėmis.

Padažui skirtus produktus sumaišykite.

Sumaišykite brokolius, avižas, špinatus, svogūnus. Dėkite salotas į lėkštę, ant jų sudėkite menkių kepenėles, užpilkite padažą.

Brokolių salotos su menkių kepenėlėmis – puikus patiekalas Kūčių stalui.

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti salotos su rūkyta skumbre, speltos grūdais ir gražgarstėm

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI