Moliūgų sriuba su fetos sūriu – vienos skardos ir sultinio sriuba. Labai paprastai pagaminama, aromatinga, su fetos cinkeliu.
Moliūgų sriuba:
- 1 kg nuluptų moliūgų
- 0,5 galvos česnako
- 300 g fetos sūrio
- 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Saujelės šalavijo lapelių
- 2 šaukštų medaus
- 1 litro sultinio (naudojau vištienos)
- Druskos jei trūks
Gaminimo eiga:
Moliūgą supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo skardą kartu su fetos sūriu, nuluptomis česnakų skiltelėmis ir šalavijo lapeliais. Apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 C apie 50 minučių, kol moliūgas suminkštės, o sūris gražiai apskrus.
Sudėkite keptus moliūgus su sūriu, česnaku ir šalavijais, taip pat medų į sultinį, užvirkite ir sutrinkite rankiniu blenderiu arba kokteiliniu smulkintuvu. Kadangi turėjau nuo sultinio likusios nukaulintos vištienos mėsos, ją sutryniau kartu.
Patiekti sriubą galima su įvairiais priedais – tarkuotų sūriu, moliūgų aliejumi, įvairiomis skrudintomis sėklomis, skrebučiais arba net čipsais.
Jums taip pat gali patiktų keptų moliūgų sriuba su džiovintais grybais.
Komentarų nėra