Daržovių receptai/ Sriubų receptai

Moliūgų sriuba su fetos sūriu

Moliūgų sriuba su feta

Moliūgų sriuba su fetos sūriu – vienos skardos ir sultinio sriuba. Labai paprastai pagaminama, aromatinga, su fetos cinkeliu.

Moliūgų sriuba:

  • 1 kg nuluptų moliūgų
  • 0,5 galvos česnako
  • 300 g fetos sūrio
  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • Saujelės šalavijo lapelių
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 litro sultinio (naudojau vištienos)
  • Druskos jei trūks

Gaminimo eiga:

Moliūgą supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo skardą kartu su fetos sūriu, nuluptomis česnakų skiltelėmis ir šalavijo lapeliais. Apšlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 C apie 50 minučių, kol moliūgas suminkštės, o sūris gražiai apskrus.

Sudėkite keptus moliūgus su sūriu, česnaku ir šalavijais, taip pat medų į sultinį, užvirkite ir sutrinkite rankiniu blenderiu arba kokteiliniu smulkintuvu. Kadangi turėjau nuo sultinio likusios nukaulintos vištienos mėsos, ją sutryniau kartu.

Patiekti sriubą galima su įvairiais priedais – tarkuotų sūriu, moliūgų aliejumi, įvairiomis skrudintomis sėklomis, skrebučiais arba net čipsais.

Jums taip pat gali patiktų keptų moliūgų sriuba su džiovintais grybais.
Keptų moliūgų sriubaMoliūgų sriubos receptas

 

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI