Agurkų kimči – puikus agurkų sunaudojimo variantas prasidėjus jų sezonui.
Agurkų kimči:
- 1 kg agurkų
- Saujos druskos
- ¼ stiklinės žuvies padažo (naudojau austrių)
- ½ stiklinės čili dribsnių Gochugaru
- 1 šaukšto cukraus
- 2 stiklinės stambiai smulkintų svogūnų laiškų
- 0,5 šiaudeliais pjaustyto svogūno
- 2 skiltelės smulkinto česnako
- Gabaliuko tarkuoto imbiero
- 1 nedidelės šiaudeliais pjaustyta morkos
Gaminimo eiga:
Agurkus įpjaukite išilgai kryžmai, bet ne iki galo. Apiberkite druska, lengvai permaišykite, pasistenkite, kad druska patektų ir į agurko įpjovas. Palikite 30 minučių pastovėti.
Įdarui sumaišykite visu likusius išvardintus produktus.
Agurkus nuplaukite nuo druskos ir prikimškite įdaro.
Sudėkite į indą, paslėkite ir 2 – 3 paras palaikykite kambaryje. Paskui laikykite šaldytuve.
(Šaltinis: čia)
2 Comments
edita
2011-09-17 at 09:47įdomus variantas..reikės išbandyti..;)
Laura
2011-09-17 at 16:52Nujo….ir nesudėtinga visai 🙂