Anties kojelė su apelsino cinkeliu, patiekta su bulvių koše ir svogūnų – pankolių garnyru.
Anties kojelė:
- 2 anties kojelių
- 1 apelsino sulčių + nutarkuotos žievelės
- 2 skiltelių česnako
- 1 kupino šaukštelio grūdėtų garstyčių
- 1 kupino šaukštelio medaus
- Šlako Vorčesterio padažo
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
- 2 nedidelių svogūnų
- 1 pankolio
- 1 šaukštelio rudojo cukraus
- Druskos
- Po žiupsnelį malto muškato riešuto ir maltų kalendros grūdelių
- 2 šaukštų grietinėlės
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
- Sviesto ir aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Sumaišykite apelsinų sultis, žievelę, garstyčias, medų, druską, pipirus, smulkintas česnako skilteles ir Vorčesterio padažą. Sudėkite anties kojeles į marinatą. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite parą laiko. Kelis kartus apverskite.
Kojeles išimkite iš marinato (tik marinato neišpilkite!) , sudėkite į iš kepimo popieriaus padarytą vokelį ir kepkite apie 1,5 valandos maždaug iki 160° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Marinatą užvirkite. Pavirkite kelias minutes ir perkoškite. Įdėkite kelis stambiai grūstus raudonuosius pipirus, maždaug šaukštelį kukurūzų krakmolo ir dar kartą užvirkite. Tai bus padažas.
Keptuvėje įkaitinkite sviesto ir aliejaus mišinį. Sudėkite plunksnelėmis pjaustytus svogūnus ir kepkite kelias minutes. Sudėkite šiaudeliais pjaustyta pankolį, uždenkite ir kepkite ant lėtos ugnies maišydami, kol pankolis suminkštės. Įdėkite druskos, cukraus, prieskonius. Maišant kepkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę, sudėkite petražoles ir pakaitinkite, kol užvirs.
Patiekite anties kojeles su svogūnų – pankolių garnyru ir bulvių koše.
Jums taip pat gali patikti anties kojelių confit su pastarnokų piure ir lapiniais kopūstais.
3 Comments
Vilma
2013-03-24 at 18:27Tobula! Taip gardziai apskrudusi! Esu priversta eit iki saldytuvo…
Laura
2013-03-25 at 07:29Vilma, tikiuosi šaldytuve radai ką nors skanaus 🙂
Odeta
2013-05-22 at 04:48NEREALU!