Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa

Anties kojelių confit su pastarnokų piure

Anties kojelių confit su pastarnokų piure

Anties kojelių confit su pastarnokų piure. Confit – tai dar vienas konservavimo būdas, kurio metu mėsa ilgai ir lėtai kepama – verdama apsemta riebalų. Tokia mėsa taip pat šaltai padėta, užpilta riebalais, kuriuose kepė, laikosi keletą mėnesių. Prieš naudojimą ištraukiama iš riebalų, gali būti valgoma šalta arba dar kartą pašildoma, paskrudinama.

Anties kojelių confit:

  • 2 anties kojelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 skiltelių česnako
  • 0,5 šaukštelio pankolių sėklų
  • 1 lauro lapelio
  • 0,5 l ančių arba žąsų taukų

Pastarnokų piure:

  • 1 svogūno
  • 1 pastarnoko (nedidelio)
  • 2 skiltelių česnako
  • 0,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
  • 100 ml grietinėlės
  • 100 ml pieno
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Taip pat reikės:

  • 2 saujų lapinių kopūstų lapų
  • 1 šaukštelio lydyto sviesto kepimui
  • Druskos
  • 1 šaukšto kedrinių pinijų
  • 1 šaukšto goji uogyčių
  • Šlakelio citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Anties kojeles įtrinkite druska, pipirais, smulkintu česnaku, pankolio sėklomis, trupintu lauro lapeliu. Padėkite kojeles į šaldytuvą ir palikite marinuotis per naktį.

Taukus pašildykite, kad ištirptų, bet neužvirtų. Nuplaukite nuo kojelių marinatą ir gerai jas nusausinkite. Sudėkite kojeles į kepimo indą, užpilkite taukais, kad apsemtų. Indą uždenkite dangčiu arba folija. Dėkite indą su kojelėmis į iki 150 °C įkaitintą orkaitę ir virkite 1,5 h. Sumažinkite kaitrą iki 140 °C ir virkite dar 1,5 – 2 h. Išvirusias kojeles atsargiai ištraukite iš taukų ir padėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų riebalus.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite į svogūnus kubeliais pjaustytą pastarnoką, kepkite maišydami, kol pastarnokai suminkštės. Baigiant kepti sudėkite smulkintas česnako skilteles. Supilkite pieną, grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir virkite apie 5 minutes. Sutrinkite masę smulkintuvu.

Kopūstų lapus suplėšykite į smulkesnes dalis ir švelniai pakepinkite keptuvėje su lydytu sviestu, baigiant kept pagardinkite druska, supilkite citrinos sultis, kedrines pinijas ir 0,5 valandos vandenyje pamirkytas goji uogytes.

Anties kojelių “confit” su pastarnokų piure patiekiamos su lapiniais kopūstais.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.

Kaip pasigaminti populiarų prancūzišką užkandį rillettes ir anties kojelių confit.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI