Kruopos ir grūdai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Vaisiai ir uogos

Duona su obuolių gabaliukais ir sėklomis

Duona su obuolių gabaliukais ir sėklomis - bulviukose.lt

Duonai reikės:

  • 200 ml pusiau saldaus išsikvėpusio sidro (pyliau saldų rislingą ir šlakelį citrinos sulčių)
  • 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
  • 115 g mažais kubeliais pjaustytų obuolių
  • 350 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukšto linų sėmenų
  • 1,5 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
  • 1 šaukšto saulėgrąžų
  • 1 šaukšto grietinės
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio sausų mielių

Gaminimo eiga:

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa, mažas kepaliukas).

P.S. Nuostabiai kvapni, salstelėjusi, minkšta ir drėgna duona.

(Šaltinis: “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    odeta
    2013-03-19 at 16:55

    Laura, apie miltus:) Kvietiniai miltai patys geriausi iš pietinių šalių, nes ten jiems pats geriausias klimatas, ruginiai pas mus. Todėl ir kvietiniai kepiniai: makaronai, picos, ciabatos, prancūziški batonai ir t.t. Italijoje, Prancūzijoje ir t.t. patys skaniausi. O ruginė duonelė, skaniausia šiaurėje.
    O Taviškė duona, tokios kitokios spalvos kaip nei batonas, kaip ne duona:) Mielai paragaučiau:)

  • Reply
    Laura
    2013-03-19 at 19:24

    Odeta, savaime aišku, bet kaip paprastai moterytei susigaudyt kai tokių miltų prašo receptūros. Aš kažkada tokių knygų, kuriose išvardintų produktų nėra Lietuvoje, tiesiog nepirkdavau, dabar kai gudresnė pasidariau, tai atitaikau 😉

  • Leave a Reply