Duonai reikės:
- 200 ml pusiau saldaus išsikvėpusio sidro (pyliau saldų rislingą ir šlakelį citrinos sulčių)
- 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- 115 g mažais kubeliais pjaustytų obuolių
- 350 g kvietinių miltų
- 1,5 šaukšto linų sėmenų
- 1,5 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
- 1 šaukšto saulėgrąžų
- 1 šaukšto grietinės
- 1 šaukštelio druskos
- 1,5 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio sausų mielių
Gaminimo eiga:
Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa, mažas kepaliukas).
P.S. Nuostabiai kvapni, salstelėjusi, minkšta ir drėgna duona.
(Šaltinis: “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)
2 Comments
odeta
2013-03-19 at 16:55Laura, apie miltus:) Kvietiniai miltai patys geriausi iš pietinių šalių, nes ten jiems pats geriausias klimatas, ruginiai pas mus. Todėl ir kvietiniai kepiniai: makaronai, picos, ciabatos, prancūziški batonai ir t.t. Italijoje, Prancūzijoje ir t.t. patys skaniausi. O ruginė duonelė, skaniausia šiaurėje.
O Taviškė duona, tokios kitokios spalvos kaip nei batonas, kaip ne duona:) Mielai paragaučiau:)
Laura
2013-03-19 at 19:24Odeta, savaime aišku, bet kaip paprastai moterytei susigaudyt kai tokių miltų prašo receptūros. Aš kažkada tokių knygų, kuriose išvardintų produktų nėra Lietuvoje, tiesiog nepirkdavau, dabar kai gudresnė pasidariau, tai atitaikau 😉