Bandelės su varške ir kiškio kopūstais – senovinis lietuviškas receptas.
Tešlai reikės:
- 100 ml vandens
- 0,5 šaukšto vanilinio cukraus
- 2 šaukštų cukraus
- 1 ir 1/4 šaukštelio druskos
- 70 ml grietinės
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto minkšto sviesto
- ~340 g kvietinių miltų (iš pradžių dedu truputį mažiau, paskui jei reikia dadedu)
- 2 šaukštelių sausų mielių
Įdarui:
- 400 g varškės (riebios)
- 1 didelio kiaušinio
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
- ~ 2 šaukštų cukraus
- Žiupsnio cinamono
- 2 gerų saujų kiškio kopūstų (kotelius reikia nuskabyti)
- Dar 2 šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
Tešlą maišiau ir kildinau su duonkepe.
Varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušiniu, krakmolu ir cinamonu. Kiškio kopūstus sutrinkite su cukrumi.
Darykite iš tešlos blynelius, dėkite ant jų kiškio kopūstų, ant viršaus varškės ir suformuokite bandeles.
Bandeles dėkite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą ir laikykite apie 30 minučių arba kol pakils dvigubai.
Kai pakils patepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite ruduoju cukrumi ar kuom patinka ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus.
Bandelės su varške ir kiškio kopūstais iš N.Marcinkevičienės knygos „Metai prie stalo”
Daugiau lietuviškų patiekalų receptų.
Laukiniai valgomi augalai. NEMOKAMAS leidinys!
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
6 Comments
Forelle
2011-06-13 at 15:36Įtariu kaip skanu, mėgstu kiškio kopūstus. Įdaras gavosi saldžiarūgštis?
Forelle
2011-06-13 at 16:25Aš labai tiksliai niekad ir nematuoju 😉 beliko prisikiškiakopūsteliaut
Laura
2011-06-13 at 15:44Tobulai saldžiarūgštis. Man dar truputį saldumo trūko, kitą kartą daugiau cukraus dėsiu. Šiaip viską dėjau iš akies, surašiau proporcijas iš lempos, bet turėtų atitikt 😉
Eglė
2011-06-13 at 18:21ooooo, va čia tai gėris.
Kepčiau dabar pat, jei tik kiškio kopūstų po ranka būtų…
rennie
2011-06-13 at 21:47Na čia tai geras. Aš irgi vis slapčiom apie kiškio kopūstus pasvajoju…
Laura
2011-06-14 at 19:50Auga ilgai….spėsit prisirinkt 😉