Duona su cukinija ir sūriu – minkšta ir kvapni. Cukinija suteikia drėgnumo, sūris – pikantiškumo.
Duona su cukinija ir sūriu:
- ~700 g kvietinių miltų
- 310 ml drungno vandens
- 20 g šviežių mielių
- 1 šaukšto cukraus
- 0,5 nubraukto šaukšto druskos
- 1 jaunos tarkuotos cukinijos (dviejų gerų saujų)
- 100 g trapaus ožkos sūrio
- 1 šaukšto šviežių čiobrelio lapelių (irgi neturėjau, pakeičiau šalaviju)
- Miltų pabarstyti
Gaminimo eiga:
Supilkite miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Supilkite į šulinį vandenį, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską ir išmaišykite šakute. Sudėkite cukiniją, sutarkuotą, žoleles. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.
Pamažu verskite miltus į vidurį ir rankomis vis maišykite, paskui minkykite (~5 minutes) kol gausite minkštą, tamprią tešlą. Jei trūks miltų, dadėkite. Baigiant minkyti sudėkite trupintą sūrį. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų.
Išminkę, pabarstykite tešlą miltais, uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai, kad dvigubai pakiltų.
Kai tešla pakils, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio kepaliukus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.
Kepkite iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol parus ir pabeldus bus girdėti duslus garsas. Atvėsinkite ant grotelių uždengę rankšluostėliu.
(Šaltinis: J.Oliver)
P.S. Iš šios duonos galima pasidaryti nuostabius skrebučius. Kadangi duona yra labai tanki, tai viršų galima stiprokai apskrudinti, o vidus liks minkštas 🙂
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau duonos receptų
1 Comment
DaivaW
2012-12-05 at 10:41O kaip su sūriu? Kada ir kaip jį dėti?