Džiovintų grybų ir svogūnų sriuba – senas lietuviškas valgis iš J.Uginčienės knygos „Močiutės vaišės”.
Džiovintų grybų ir svogūnų sriuba:
- 3 svogūnų
- Sviesto ir aliejaus kepimui
- 200 ml lydyto sūrelio
- 1 l vandens
- 15 g džiovintų grybų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 lauro lapelių
- Šviežio čiobrelio
- Ruginės duonos
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
Džiovintus grybus išvirkite vandenyje. Išimkite, susmulkinkite ir sudėkite atgal į nuovirą.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su aliejaus-sviesto mišiniu.
Į grybų nuovirą sudėkite kepintus svogūnus, lauro lapus, pipirus, pasūdykite ir pavirkite 5 minutes. Sudėkite sūrelį, virkite maišydami, kol jis ištirps.
Patiekite su keptais duonos skrebučiais ir čiobreliais.
Jums taip pat gali būti įdomus lydyto sūrelio receptas.
1 Comment
Dange
2014-10-23 at 12:04Ach, kaip mielai pasrėbčiau dabar tokios sriubytės… 🙂