Daržovės/ Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai

Bulvių košė su kanapių sėklomis

Bulvių košė su kanapių sėklomis - bulviukose.lt

Bulvių košė su kanapių sėklomis – senovinis lietuviškas patiekalas, tinkantis su raugintais kopūstais, silke.

Bulvių košė su kanapių sėklomis:

  • 5 didelių bulvių
  • 2 vidutinių svogūnų
  • Sviesto kepimui
  • 1 šaukšto skrudintų maltų kanapių sėklų
  • 2 šaukštų grietinės
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Kanapių sėklas skrudinkite sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas ir sėklos pradės “šokinėti”. Atvėsinkite, sumalkite kavamale arba du kartus malimo mašinėle per smulkų sietelį.

Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite su sviestu. Baigiant kepti sudėkite maltas kanapes ir kepkite maišydami porą minučių.

Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, sutrinkite. Sudėkite kanapių-svogūnų mišinį, grietinę ir gerai išmaišykite.

Šaltinis: knyga J. Uginčienė “Močiutės vaišės”

Jums taip pat gali patikti kanapinės druskos ir sviesto receptai.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI