Daržovės/ Grybai/ Lietuviški patiekalai/ Sriubos

Džiovintų grybų ir svogūnų sriuba

Džiovintų grybų ir svogūnų sriuba. Žiemos vakarui - bulviukose.lt

Džiovintų grybų ir svogūnų sriuba – senas lietuviškas valgis iš J.Uginčienės knygos “Močiutės vaišės”.

Džiovintų grybų ir svogūnų sriuba:

  • 3 svogūnų
  • Sviesto ir aliejaus kepimui
  • 200 ml lydyto sūrelio
  • 1 l vandens
  • 15 g džiovintų grybų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 lauro lapelių
  • Šviežio čiobrelio
  • Ruginės duonos
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Džiovintus grybus išvirkite vandenyje. Išimkite, susmulkinkite ir sudėkite atgal į nuovirą.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su aliejaus-sviesto mišiniu.

Į grybų nuovirą sudėkite kepintus svogūnus, lauro lapus, pipirus, pasūdykite ir pavirkite  5 minutes. Sudėkite sūrelį, virkite maišydami, kol jis ištirps.

Patiekite su keptais duonos skrebučiais ir čiobreliais.

Jums taip pat gali būti įdomus lydyto sūrelio receptas.

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    Dange
    2014-10-23 at 12:04

    Ach, kaip mielai pasrėbčiau dabar tokios sriubytės… 🙂

  • Leave a Reply