Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis, svogūnais, morkomis ir paprika. Jums taip pat gali patikti ėrienos troškinio užkepto sviestiniais sausainiais receptas.
Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis:
- 500 g ėrienos skirtos troškinimui
- 2 svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 2 nedidelių morkų
- 1 raudonos paprikos
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Džiovintų čiobrelių ir rozmarinų po žiupsnelį
- 1 stiklinės perlinių kruopų
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Ėrieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje.
Daržoves supjaustykite ir atskirai trumpai pakepinkite su sviestu.
Mėsą, daržoves ir perplautas kruopas sudėkite į troškinimui skirtą indą, paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinais. Įpilkite vandens tiek, kad mėsa, daržovės ir kruopos būtų apsemtos. Uždenkite dangčiu arba folija ir troškinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1,5 – 2 valandas. Jei troškinant pritrūks vandens, įpilkite.
Prieš patiekiant, ėrienos troškinį apibarstykite petražolėmis.
Šaltinis: R. Ničajienė „Sezoninė virtuvė”
Komentarų nėra