Jautienos kepsniukai su Stiltono sūrio padažu, glazūruotais pastarnokais, topinambais.
Jautienos kepsniukai su Stiltono padažu:
- 2 jautienos kepsniukų (nugarinės arba išpjovos)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 vidutinio pastarnoko
- 2 vidutinių topinambų
- Sviesto (naudoju lydytą – ghee)
- 1 šaukšto klevų sulos sirupo
- 2 šaukštelių balzamiko acto
- 1 šaukšto trupinto Stiltono sūrio
- 5 šaukštų grietinėlės
Gaminimo eiga:
Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Pastarnoką nulupkite, supjaustykite išilgai į 6-8 dalis. Pastarnokus ir topinambus aptepkite tirpintu sviestu ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Baigiant kept, aptepkite daržoves klevų sulos sirupo ir balzamiko acto mišiniu, pagardinkite druska.
Sūrį ir grietinėlę sudėkite į puodelį ir virkite maišydami, kol užvirs.
Patiekite jautienos kepsniukus su Stiltono sūrio padažu, glazūruotais pastarnokais ir topinambais.
Jums taip pat gali patikti jautienos kepsnio su alaus – sūrio padažu receptas.
Komentarų nėra