Omletas su jūros dumbliais ir sezamo sėklomis – pusryčiai su rytietišku cinkeliu. Receptas yra vienai porcijai.
Omletas su jūros dumbliais:
- 2 kiaušinių
- 1 šaukšto grietinėlės, pieno arba vandens
- 1 šaukštelio sezamų sėklų aliejaus
- 1 šaukšto sezamų sėklų
- 1 jūros dumblių lapo
- Gabaliuko sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakite su grietinėle, aliejumi ir druska. Įmaišykite sezamų sėklas.
Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto. Kai jis išsilydys, supilkite pusę kiaušinių masės. Kepkite ant silpnos ugnies, kol omleto apačia pradės tvirtėti. Uždėkite ant omleto jūros dumblių lapą, ant viršaus tolygiai supilkite likusį kiaušinių plakinį, uždenkite dangčiu ir kepkite ant lėtos ugnies, kol omleto viršus beveik sutvirtės (gali būti dar šiek tiek skystokas). Mentele užlenkite omleto kraštus į vidurį iš dešinės ir kairės pusių ir kepkite dar apie pusę minutės.
Valgėme su sūdytame vandenyje blanširuotais (sudėjus į verdantį sūdytą vandenį, pavirkite nuo užvirimo 10 sekundžių ir perplaukite šaltu vandeniu) ir vėliau su sviestu ir sojos padažu apkeptais brokoliais. Pagardinau juodomis sezamų sėklomis ir saulėgrąžų daigais.
2 Comments
oditele
2015-03-05 at 19:02koks gražus omletas pas tave gavosi 🙂
Laura
2015-03-06 at 21:28Oditėle, ačiū 😉