Daržovės/ Kiaušiniai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kiaušinienė su burokėliais ir ančiuviais

Kiaušinienė su burokėliais ir ančiuviais - bulviukose.lt

Kiaušinienė su burokėliais ir ančiuviais – saldūs burokėliais puikiai dera su ančiuvių pikantišku sūrumu, o juos kaip padažas apjungia riebi ir švelni kiaušinių plaktienė.

Kiaušinienė su burokėliais ir ančiuviais:

  • 6 kiaušinių
  • Gabaliuko sviesto
  • 3 šaukštų grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Kelių ančiuvių filė
  • Smulkintų petražolių

Burokėliams:

  • 1 orkaitėje kepto arba virto burokėlio
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Šlakelio balzamiko acto
  • 1 šaukšto kaparėlių

Gaminimo eiga:

Burokėlį supjaustykite dideliais kubeliais ir sumaišykite su aliejumi, balzamiko actu ir druska.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sumuškite kiaušinius. Maišydami kepkite ant lėtos ugnies. Kai kiaušinius pradės traukti, sudėkite grietinę, druską, pipirus ir maišydami kepkite, kol kiaušiniai iškeps.

Patiekiant, ant kiaušinių sudėliokite išilgai perpjautas ančiuvių filė, ant burokėlių užberkite kaparėlių.

Jums taip pat gali patikti kiaušinių plaktienės su sūriu ir smidrais receptas.

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI