Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa

Kiaulienos kepsnys su baklažanais

Kiaulienos kepsnys su baklažanais ir pievagrybiais - bulviukose.lt

Kiaulienos kepsnys su baklažanų ir pievagrybių garnyru. Šis garnyras puikiausiai tinka ir užkepėlėms. Sudėkite paruoštą masę į kepimo formą, apdėkite ją plėšytų Mocarelos sūriu ir užkepkite orkaitėje. Arba pasigaminti troškinį. Iškepkite mažus mėsos kukuliukus, užpilkite šiuo garnyru ir patroškinkite.

Kiaulienos kepsnys su baklažanais:

  • 2 sprandinės kepsniukių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 kubeliais pjaustyto svogūno
  • 3 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
  • Aliejaus kepimui
  • 0,5 gabaliuko pjaustyto baklažano
  • 1 stiklinės mažyčių pievagrybių
  • 3/4 stiklinės naminio pomidorų padažo
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Po žiupsnelį džiovintų raudonėlių, bazilikų ir čiobrelių

Gaminimo eiga:

Svogūną pakepinkite su aliejumi. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite česnakus ir kepkite dar kelias minutes.

Į keptuvę su svogūnais sudėkite baklažanus, pievagrybius, šiek tiek apkepkite. Suberkite prieskonius, supilkite pomidorų padažą, įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Atidenkite, troškinkite, kol nugaruos dalis skysčio ir garnyras sutirštės.

Kepsnelius dėkite ant įkaitintos sausos keptuvės ir vieną jų pusę kepkite apie 2 minutes, apverskite, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite kitą pusę vėl dvi minutes, vėl apverskite, pabarstykite druska ir pipirais. Ugnį sumažinkite iki minimumo ir kartais pavartydami kepkite, kol iškeps. 

Kiaulienos kepsnys su baklažanais ir pievagrybiais - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply