Daržovės/ Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Sūris ir varškė

Pyragas su sūriu ir svogūnų laiškais

Pyragas su sūriu ir svogūnų laiškais - bulviukose.lt

Pyragas su sūriu ir svogūnų laiškais – skanu vienas, su majonezu ar pomidorų padažu, tinka valgyti su sriuba, troškiniu, salotomis.

Pyragas su sūriu ir svogūnų laiškais:

  • 100 g alyvuogių aliejaus
  • 100 g svogūnų laiškų
  • 200 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 50 g kubeliais pjaustytos karšto rūkymo šoninės
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Į dubenį supilkite aliejų, pieną, įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.

Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, sūriu, druska (nepadauginkite) ir pipirais.

Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 1 cm ilgio šiaudeliais.

Sumaišykite skystąją dalį su miltų mišiniu, šonine ir svogūnų laiškais.

Kepkite kepimo popieriumi išklotoje keksinėje formoje iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba, kol pyragas iškeps ir gražiai apskrus. Išėmę iš formos ataušinkite.

(Šaltinis: knyga R. Ničajienė ” Sezoninė virtuvė”)

Jums taip pat gali būti įdomūs ir kiti nesaldžių pyragų receptai.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Rennie
    2014-02-14 at 10:10

    Šitą kaip tik per knygos pristatymą gamino. Tikiuosi, patiko 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-02-15 at 22:06

    Labai patiko 🙂 Dabar laukiu tikrų svogūnų laiškų, bus dar skanesnis 😉

  • Leave a Reply