Jautienos tartaras su bulvytėmis – be jokių mandrų produktų, paprastas ir lengvai pagaminamas.
Jautienos tartaras su bulvytėmis:
- Jautienos išpjovos
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Grūdėtų garstyčių
- Mažais kubeliais pjaustyto mėlynojo svogūno
- Smulkintų kaparėlių
- Smulkintų ančiuvių filė
- Vorčesterio padažo
- Alyvuogių aliejaus
- Vištos arba putpelės kiaušinio trynio
Gaminimo eiga:
Jautienos išpjovą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su garstyčiomis, svogūnu, kaparėliais, ančiuviais, aliejumi. Pagardinkite vorčesterio padažu, druska, pipirais. Iš pradžių viską dėkite mažesniais negu norisi kiekiais, nes mėsa švelni, o priedai stiprūs. Jei truks skonio, papildomai ką nors įdėti visada bus galima. 😉
Patiekite jautienos tartarą su kiaušinio tryniu, keptomis bulvių lazdelėmis arba marinuotomis daržovėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
3 Comments
Odeta
2014-04-19 at 08:07Nusipirkau Velykoms jautienos kryzmes. Specialiai, tartarui. As dar kartais dedu raginta arba marinuota agurkeli, o kartais parmezano, tada skonis toks gaunasi, kaip carpaccio valgytum:) Tik as dazniausiai tingiu bulvyciu kepti…o Paryziuje labai madinga po 1 min. apkepti is abieju pusiu, tada irgi nerealiai gerai gaunasi, toks jausmas, kad skoniai suintensyveja:)
Super receptas:) Dievinu:)
Laura
2014-04-19 at 14:44Odeta, tartar’as buvo labai vykęs, norėjosi, kad jis niekad nesibaigtų 🙂
Erika
2014-04-20 at 07:16Liuks!