Aukso fondas/ Grybai/ Sūris ir varškė/ Laukiniai augalai

Bobausių užkepėlė su dilgėlėmis ir Camembert sūriu

Bobausių užkepėlė su dilgėlėmis ir Camembert sūriu - bulviukose.lt

Užkepėlei reikės:

  • 2 saujų virtų bobausių
  • Gabaliuko Camembert’o sūrio
  • 1 mažo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 saujų dilgėlių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Džiovinto čiobrelio
  • Gabaliuko sviesto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Grietinėlės
  • 1 šaukšto skrudintų kedrinių pinijų

Gaminimo eiga:

Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, įdėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir virkite nuo užvirimo dar 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO! Patalpą, kurioje verdate bobausius, gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Rekomenduoju trečią kartą verdant vienam litrui vandens įdėti 20 g druskos. Taip bobausiai lengviau pasisavins druską, nei sūdant juos patiekale. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs giromitrinui.

Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu, po to sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite smulkintas dilgėles ir kepinkite maišydami kelias minutes. Paskaninkite druska, pipirais.

Bobausius šiek tiek pakepinkite su sviestu. Paskaninkite druska, pipirais.

Į kepimo formelę sudėkite kepintas dilgėles, bobausius, pabarstykite čiobrelio. Tarp bobausių prikaišiokite sūrio gabaliukų, užpilkite viską grietinėle, bet  neapsemkite.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba, kol sūris ištirps ir grietinėlė pradės burbuliuoti.

Prieš patiekiant, pabarstykite kedrinėmis pinijomis.

Buvo skanu, bet, prisirinkus bobausių, jau tapo tradicija pirmiausia bobausius troškinti spirgučių ir grietinėlės arba grietinės padaže ir valgyti su virtomis bulvėmis. 🙂 Receptą rasite čia.

Bobausiai su spirgučiais - bulviukose.lt

O čia žaidimas su bobausiais ir pavasariniais miško žalumynais 😉

Bobausiai - bulviukose.lt

Bobausiai - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Asta
    2014-04-21 at 06:59

    lėkštė supleitinta superiniai!
    o kur bobausių ieškoti? 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-04-21 at 19:17

    Asta, ačiū 😉 Bobausiavom Dzūkijoje. Bobausia auga kelių metų senumo kirtimuose, kur dar susodintos pušelės mažos.

  • Leave a Reply