Aukso fondas/ Grybai/ Sūris ir varškė/ Laukiniai augalai

Bobausių užkepėlė su dilgėlėmis ir Camembert sūriu

Bobausių užkepėlė su dilgėlėmis

Bobausių užkepėlė su dilgėlėmis ir Camembert sūriu. Su bobausiais galima ne tik tradicinius padažus su spirgučiais arba kiaušinienes gaminti, bet ir sūriškas užkepėles, pagardintas laukiniais augalais ir kedrinėmis pinijomis:)

Užkepėlei reikės:

  • 2 saujų virtų bobausių
  • Gabaliuko Camembert’o sūrio
  • 1 mažo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 saujų dilgėlių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Džiovinto čiobrelio
  • Gabaliuko sviesto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Grietinėlės
  • 1 šaukšto skrudintų kedrinių pinijų

Gaminimo eiga:

Bobausių paruošimas. Bobausius nuvalykite nuo žemių, smėlio, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Vandens kiekis turi būti didelis, nes nuodai virimo metu iš grybo pereina į vandenį. Rekomenduojamas bobausių ir vandens santykis 1:6. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs giromitrinui.

Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejaus ir sviesto mišiniu, po to sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite smulkintas dilgėles ir kepinkite maišydami kelias minutes. Paskaninkite druska, pipirais.

Bobausius šiek tiek pakepinkite su sviestu. Paskaninkite druska, pipirais.

Į kepimo formelę sudėkite kepintas dilgėles, bobausius, pabarstykite čiobrelio. Tarp bobausių prikaišiokite sūrio gabaliukų, užpilkite viską grietinėle, bet  neapsemkite.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba, kol sūris ištirps ir grietinėlė pradės burbuliuoti.

Bobausių užkepėlė su dilgėlėmis ir Camembert sūriu pagardinama kedrinėmis pinijomis.

O čia žaidimas su bobausiais ir pavasariniais miško žalumynais 😉

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Bobausiai - bulviukose.lt

Bobausiai - bulviukose.lt

2 Comments

  • Reply
    Asta
    2014-04-21 at 06:59

    lėkštė supleitinta superiniai!
    o kur bobausių ieškoti? 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-04-21 at 19:17

    Asta, ačiū 😉 Bobausiavom Dzūkijoje. Bobausia auga kelių metų senumo kirtimuose, kur dar susodintos pušelės mažos.

  • Palikite komentarą

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI