Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa

Jautienos tartaras su virtu kiaušiniu

Jautienos tartaras su kiaušiniu

Jautienos tartaras su virtu kiaušiniu – greitai pagaminamas skanus užkandis. Dažniausiai su tartaru patiekiamas kiaušinio trynys. Šis variantas tiks nenorintiems valgyti žalių kiaušinių arba norintiems didesnės įvairovės.

Jautienos tartaras su virtu kiaušiniu :

  • 300 g jautienos išpjovos (arba nugarinės)
  • 1 nedidelio  šaloto (arba 0,5 mėlynojo svogūno)
  • 2 ančiuvių filė
  • 0,5 šaukšto kaparėlių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 2 kiaušinių

Gaminimo eiga:

Mėsą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su susmulkintais svogūnu, kaparėliais ir ančiuviais. Paskaninkite aliejumi, druska, pipirais.

Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, įpilkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įmušti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti į verdantį vandenį.

Suformuokite tartarus ir uždėkite ant jų po kiaušinį ir ančiuvio filė..

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    2015-01-26 at 12:17

    Labai gerai atrodo:)

  • Reply
    Laura
    2015-01-26 at 12:19

    Ačiū 😉

  • Leave a Reply