Kalakutų petukai su moliūginiu padažu. Vietoj kalakutienos galite naudoti vištienos ketvirčius ar blauzdeles.
Kalakutų petukai su moliūginiu padažu:
- Kalakutų petukų (tinka ir kitos dalys)
- Aliejaus
- Druskos
- Maltos kalendros miltelių
- Aitriosios paprikos miltelių
- Dižono garstyčių
- Medaus
- Smulkinto česnako
- Bulvių
- Gabaliukas moliūgo
- Grietinėlės 35%
Gaminimo eiga:
Iš išvardintų produktų susimaišykite marinatą ir ištepkite juo kalakuto petukus. Marinuokite kelias valandas arba per naktį.
Į kepimo indą įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite petukus, pasmulkintas bulves ir moliūgą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps. Jei kepimo metu truks skysčio – įpilkite vandens.
Baigiant kept išimkite iškepusį moliūgą, nupilkite dalį kepimo sulčių. Sultis su moliūgu sutrinkite smulkintuvu. Įpilkite grietinėlės ir užvirkite. Gali trūkti druskos – įberkite.
Jums taip pat gali būti įdomus kefyre marinuotos kalakutienos receptas.
3 Comments
Aušra
2012-10-22 at 15:36O jau padažo spalvos gražumas… visai kaip ruduo šiuo metu 🙂
odeta
2012-10-22 at 16:30Sutinku su Aušra visu 100%…labai skaniai atrodo, net saldu.
Laura
2012-10-22 at 17:53Dėkui 😉 Tikrai puošnus padažas.