Aukso fondas/ Mėsos patiekalų receptai/ Subproduktų receptai/ Vaisių ir uogų receptai

Kepenėlės su slyvomis

Kepenėlės su slyvomis

Kepenėlės su slyvomis – ypač lengvai pagaminamas patiekalas. Receptas iš vos kelių ingredientų ir neapsakomai skanus! Rekomenduoju išbandyti su bulvių koše arba polenta, pirštelius apsilaižysite 🙂

Kepenėlės su slyvomis:

  • 1 kg vištienos kepenėlių
  • 4 svogūnų
  • 5 – 6 didelių slyvų
  • Lydyto sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šalavijų lapelių (taip pat tiks čiobreliai)

Gaminimo eiga:

Kepenėles nuplaukite, išpjaukite iš jos visokias gysleles, pašalinkite kraujo krešuliukus ir užmerkite į šaltą vandenį kokiai valandai laiko. Po valandos nukoškite, dar kartą perplaukite. Labai gerai nusausinkite.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite su lydytu sviestu kol suminkštės ir pradės karamelizuotis. Jei neturite lydyto sviesto, naudokite aliejaus ir paprasto sviesto mišinį. Baigiant kept pagardinkit svogūnus druska, pipirais ir smulkintais šalavijais arba čiobreliais.

Keptus svogūnus sudėkite į kepimo formą, ant viršaus sudėkite kepenėles, jas pagardinkite druska, pipirais. Ant kepenėlių sudėkite perpjautas per pusę ir nukaulintas slyvas. Uždėkite šalavijo arba čiobrelių lapelius. Uždėkite sviesto kubelių.

Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Recepto šaltinis

Vištienos kepenėlės su slyvomis
Vištienos kepenėlės yra švelnaus skonio, maistingos ir skanios, turinčios įvairių svarbių maistinių medžiagų. Jos yra puikus baltymų, geležies, cinko ir vitamino A šaltinis. Geležis yra svarbi kraujo ląstelių gamybai, o vitaminas A yra reikšmingas regėjimui, imuninei sistemai ir odai.

Vištienos kepenų populiarumas auga dėl jų skonio, maistingų savybių ir draugiškos kainos. Jos dažnai naudojamos ruošiant įvairius patiekalus, tokie kaip paštetai, troškiniai, užkandžiai ir net desertai. Kepenės suteikia skoniui subtilų, saldų skonį, kuris patinka daugeliui žmonių.

Jei mėgstate įdomius, netradicinius derinius, išbandykite vištienos kepenėles su raudonais ikrais. Pyragas su kepenėlėmis puikiai tiks jaukiems vakarams, o kepenėlių lietinių tortas papuoš šventinį stalą ir nustebins svečius.

 

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI