Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Desertai

Sausainiai mėnuliukai

Sausainiai mėnuliukai

Sausainiai mėnuliukai buvo mėgiami mano giminės šeimininkių. Nedaug ingredientų, greitai ir paprastai pagaminama sviestinė tešla ir be galo skanūs. Kepė juos mano močiutė, mamos teta Masė, mano mama, kepu dabar ir aš 🙂

Sausainiai  mėnuliukai:

  • 150 g sviesto
  • 250 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g grietinės
  • nedidelio kiaušinio aptepimui
  • 2 šaukštai cukraus (galite naudoti rudąjį)
  • 1 kupino šaukštelio cinamono
  • vyšnių iš uogienės (nebūtinai)

Gaminimo eiga:

Miltus ir druską supilkite į dubenį, sumaišykite. Šaltą sviestą tarkuokite burokine tarka į dubenį su miltais, sviesto gabalėlį vis pamirkant į miltus. Pirštų galiukais trinkite sviestą su miltais iki smulkių trupinių. Stenkitės trinti kuo greičiau, kad sviestas nesušiltų.

Į sviesto ir miltų masę sudėkite grietinę, lengvai pamaišykite. Rankomis suspauskite tešlą į gumulą. Įdėkite tešlą į šaldytuvą dviem valandom.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite. Galite kočiodamai tešlą 2 -3 kartus perlenkdami pasluoksniuoti. Labai plonai taip pat nereikia kočioti.

Ant iškočiotos tešlos užtepkite kiaušinio plakinio. Tolygiai pabarstykite cukrų sumaišytą su cinamonu.

Išspauskite stiklinaite pusmėnulius. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant sausainių sudėkite gerai nuvarvintas vyšnias. Kepkite sausainius iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių arba kol gražiai apskrus.

Jeigu patinka nostalgiški saldumynai jums taip pat gali patikti šis receptas.

vSenoviški sausainiaiSviestiniai sausainiai

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI