Kepta kiaulienos karka – sotus šaltojo sezono patiekalas. Su šiuo receptu jums karka visada iškeps tobulai 🙂
Kepta kiaulienos karka:
- 1 kiaulienos karkos
- Gero šlako balzamiko acto
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2-3 smulkintų česnako skiltelių
- 2 šaukštų kmynų
- Žiupsnio džiovintų krapų (galima pakeisti mairūnu ar raudonėliu)
- Šlakelio aliejaus
Gaminimo eiga:
Visus produktus sumaišykite ir jais įtrinkite karką. Pamarinuokite per naktį.
Karką dėkite į britvoną arba kitokį indą su dangčiu, pvz.: stiklinį, įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Po valandos sumažinkite temperatūrą iki 150C ir kepkite dar apie valandą. Aš kepu tol kol matau, kad mėsa atšokusi nuo kaulo. Baigiant kept, galite nuimti dangtį, kad apskrustų odelė.
Karka skanu su raugintomis daržovėmis, šviežiomis salotomis, raugintais troškintais kopūstais, žinoma bulvių koše 🙂
Daugiau patiekalų iš mėsos.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra