Kepta lydeka sūrio plutelėje puikus užkandis kas dienai ir šventėms.
Reikės:
- Lydekos filė (tinka ir visokia kitokia žuvis)
Marinatui:
- Majonezo (naudojau naminį)
- Citrinos sulčių
- Trinto česnako
- Tarkuoto muškato riešuto
- Džiovintų žolelių (čiobrelio, raudonėlio ir pan.)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Plutelei:
- Miltų
- Kiaušinių
- Smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Žuvies file supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Marinatui skirtus produktus sumaišykite. Sudėkite į jį žuvies gabaliukus, gerai apvoliokite ir palikite valandai laiko, kad pasimarinuotų.
Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su sūriu. Turi gautis tirštoka masė.
Žuvies gabaliukus pavoliokite miltuose, paskui kiaušinio-sūrio masėje ir kepkite įkaitintuose riebaluose.
Kepta lydeka sūrio plutelėje patiekiama su jogurtiniu, majonezinius arba žolelių padažu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
1 Comment
oditele
2012-04-12 at 16:14tikrai, kad geras reikalas 😉 prie progos bus išbandyta 🙂