Kepti kiaušiniai su grikiais – paprastas, tačiau labai gardus ir maistingas patiekalas, kurio pagrindas iš pirmo žvilgsnio yra paprasti ingredientai. Ši idėja ypač pravers tiems, kurie stengiasi maisto neišmesti ir ieško būdų, kaip panaudoti grikius likusius iš vakarienės. Saulėje džiovinti pomidorai suteikia švelnaus rūgštumo ir saldumo, o Kalamata alyvuogės – pikantiško sūrumo, kuris puikiai dera su grikių švelnumu ir kiaušinių kremiškumu. Šis patiekalas gali tapti greitais pusryčiais, lengvais pietumis ar vakariene, o svarbiausia – jį galima lengvai pritaikyti pagal savo skonį.
Grikius galite pasiruošti iš anksto, užmerkę juos per naktį. Tai leis kruopoms išlaikyti natūralų skonį ir tekstūrą, o tuo pačiu jos bus greitai paruošiamos. Jei turite jau virtų grikių, puikiai tiks ir jie – patiekalas tik dar labiau supaprastės. Saulėje džiovintus pomidorus rinkitės konservuotus aliejuje – jie minkšti, aromatingi ir lengvai susimaišo su kitais ingredientais. Alyvuogės gali būti tiek žalios, tiek juodos, tačiau Kalamata rūšis pasižymi švelniu ir intensyviu skoniu, kuris neabejotinai praturtins patiekalą.
Kepti kiaušiniai su grikiais:
- 2 kiaušiniai
- Sviesto kepimui
- 4 šaukštai brinkintų grikių (užpilkite grikius vandeniu ir palikite per naktį)
- 1 šaukštas smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
- Kelios žalios arba juodos Kalamata alyvuogės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Petražolių lapelių
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite gabalėlį sviesto. Kai sviestas sušils, į keptuvę suleiskite kiaušinius. Stenkitės, kad kiaušinių baltymas gražiai pasiskirstytų aplink trynį. Laisvas vietas keptuvėje užpildykite grikiais.
Pridėkite smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir griežinėliais supjaustytas alyvuoges. Visa tai pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kiaušinių baltymas sutirštės, o trynys liks pusiau skystas arba visiškai iškeps – kaip jums labiau patinka. Retkarčiais pamaišykite grikius, kad jie švelniai apskrustų ir susimaišytų su kitais ingredientais.
Prieš patiekiant, pabarstykite smulkintais šviežiais petražolių lapeliais. Jie suteiks lengvo aromato ir spalvų, kurios šį paprastą patiekalą pavers patraukliu lėkštėje. Patiekite dar šiltą – skanaus!
Jums taip pat gali būti įdomus perlinių kruopų salotų su burokėliais ir kiaušiniu receptas.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra