Keptos bulvės su dilgėlių padažu, sūdyta lašiša, avokadu ir gaiviais marinuotais ridikėliais.
Keptos bulvės su dilgėlių padažu:
- Kelių bulvių
- Alyvuogių aliejaus šlakelio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Saujelės jaunų dilgėlių ūglių
- 3 šaukštų majonezo
- 0,5 nedidelio rauginto agurko
- 1 sūdyto ančiuvio filė
- 1 skiltelės česnako
- 1 avokado
- Šlakelio citrinos sulčių
- Jūros druskos
Lašišai reikes:
- Lašišos filė. Druskos ir cukraus kiekį rašysių skirtą vienam kilogramui lašišos. Vietoj lašišos galite sūdyti upėtakį.
- 70 g druskos
- 40 g druskos
- saujelės krapų
Ridikėliams reikės:
- 8 – 10 ridikėlių
- 70 g vandens
- 70 g balto vyno acto 6%
- 33 g cukraus
- 15 g druskos
- kelių šakelių čiobrelių
Gaminimo eiga:
Pradėsim nuo ridikėlių. Ridikėlius mandolina – tarka, kuri pjausto griežinėliais, plonai supjaustykite. Į puodą supilkite vandenį, actą, druską, cukrų, įdėkite čiobrelio šakelę ir užvirkite. Užpilkite verdančiu marinatu ridikėlius. Palikite atvėsti. Ridikėlių jums liks, todėl galėsite panaudoti kitiems patiekalams. Beje marinatą irgi galima naudoti kelis kartus.
Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir iš karto perplaukite kuo šaltesniu vandeniu. Taip išsilaikys graži vaiski spalva. Nugręžkite gerai nuo dilgėlių vandenį. Į smulkintuvą sudėkite dilgėles, majonezą, agurką, ančiuvio filė, česnaką ir trinkite iki vientisos, glotnios masės. Visą šį procesą galite padaryti ir su rankiniu smulkintuvu.
Bulvikes nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis, kurias skersai padalinkite pusiau. Bulves apšlakstykite aliejumi, pagardinkuite druska, pipirais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje kol iškeps ir gražiai apskrus.
Lašišos filė nuvalykite rankšluostiniu popieriumi, ištraukite specialiomis žnyplėmis arba pincetu likusius kaulelius. Druską sumaišykite su cukrumi. Į indo apačią suberkite pusę druskos ir cukraus mišinio, dėkite lašišą odele žemyn. Ant viršaus pašlakstykite brendžio, uždėkite krapus, pipirus, suberkite likusį mišinį. Indą su lašiša uždenkite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai. Ryte lašišos filė apverskite ir palikite sūdytis parai laiko. Po paros jau galima valgyti.
Lašišą ir avokadą supjaustykite griežinėliais, sudėkite gražiai į lėkštę. Avokadą apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska. Pridėkite marinuotų ridikėlių. Patiekite su keptomis bulvytėmis ir dilgėlių padažu.
Jums taip pat gali būti įdomus dilgėlių pesto receptas.
Komentarų nėra