Kiaušiniai kepti aštriame pomidorų padaže – Shakshuka. Patiekalas kilęs kiš Šiaurės Afrikos. Priklausomai nuo regiono, gali skirtis sudėtinės dalys. Ypač tinka valgyti rytais po audringų vakarėlių 🙂
Kiaušiniai kepti aštriame pomidorų padaže:
- ¼ puodelio aliejaus
- 3 čili pipiriukų
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno
- 8 smulkintų česnako skiltelių
- 1 šaukštelii malto kumino
- 1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
- 840 g skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
- Druskos
- 8 kiaušinių
- ½ puodelio smulkinto Fetos sūrio
- Smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Į įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus čili pipirus, svogūną ir maišant kepinkite, kol svogūnas suminkštės.
Suberkite česnaką, kuminą, papriką ir apie 2 minutes kepkite pastoviai maišant.
Supilkite smulkintus pomidorus, pusę puodelio vandens, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite vis pamaišant, kol padažas sutirštės (apie 12-20 minučių). Paskaninkite druska.
Atsargiai įmuškite kiaušinius ir uždengus kepkite apie 5 minutes. Jei nenorite skystų trynių, kepkite ilgiau. Baigiant kept pabarstykite sūriu ir petražolėmis.
(Šaltinis: Forelle)
Daugiau patiekalų su kiaušiniais
2 Comments
Forelle
2010-07-16 at 15:39Nepabodo? 😀
Laura
2010-07-16 at 17:33Tai, kad čia patys pirmieji, nuotrauką radau ir įdėjau 😀 Kepiau dar kelis kartus ir rytoj buvau pasišovus daryt, bet dar nežinau, nes bijau, kad neištirptumėm nuo aštrumo…