Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai

Kiaušiniai kepti aštriame pomidorų padaže – Shakshuka

Kiaušiniai kepti pomidorų padaže - bulviukose.lt

Kiaušiniai kepti aštriame pomidorų padaže – Shakshuka. Patiekalas kilęs kiš Šiaurės Afrikos. Priklausomai nuo regiono, gali skirtis sudėtinės dalys. Ypač tinka valgyti rytais po audringų vakarėlių 🙂

Reikės:

  • ¼ puodelio aliejaus
  • 3 čili pipiriukų
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno
  • 8 smulkintų česnako skiltelių
  • 1 šaukštelii malto kumino
  • 1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
  • 840 g skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
  • Druskos
  • 8 kiaušinių
  • ½ puodelio smulkinto Fetos sūrio
  • Smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Į įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus čili pipirus, svogūną ir maišant kepinkite, kol svogūnas suminkštės.

Suberkite česnaką, kuminą, papriką ir apie 2 minutes kepkite pastoviai maišant.

Supilkite smulkintus pomidorus, pusę puodelio vandens, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite vis pamaišant, kol padažas sutirštės (apie 12-20 minučių). Paskaninkite druska.

Atsargiai įmuškite kiaušinius ir uždengus kepkite apie 5 minutes. Jei nenorite skystų trynių, kepkite ilgiau. Baigiant kept pabarstykite sūriu ir petražolėmis.

Kiaušiniai kepti aštriame pomidorų padaže gali buti pagardinami virtais avinžirniais

(Šaltinis: Forelle)

Daugiau patiekalų su kiaušiniais

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Forelle
    2010-07-16 at 15:39

    Nepabodo? 😀

    • Reply
      Laura
      2010-07-16 at 17:33

      Tai, kad čia patys pirmieji, nuotrauką radau ir įdėjau 😀 Kepiau dar kelis kartus ir rytoj buvau pasišovus daryt, bet dar nežinau, nes bijau, kad neištirptumėm nuo aštrumo…

    Leave a Reply