Lašišos maltinukai tailandietiškai – Thai fish cakes – rytietiškai kvapnūs, skoningi ir lengvi. Pirmą kartą jų paragavau Tailande ir niekaip nepamiršau, visą laiką nešiojausi galvoje 🙂 Paprastai „Fish cakes „gamina iš baltos žuvies filė, bet iš lašišos taip pat buvo labai skanūs.
Lašišos maltinukai tailandietiškai:
- 500 g lašišos filė
- 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
- 2 šaukštų smulkintos kalendros (kas nemėgsta tiesiog nedėkite)
- 2 šaukštelių žuvų padažo
- 2 skiltelių česnako
- Gabaliuko imbiero
- 1 kupino šaukštelio geltonojo arba raudonojo kario pastos
- 0,5 laimo tarkuota žievelė ir sultys
- Šlakelio Sriracha padažo
- 1 kupino šaukštelio palmių arba rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Sudėkite į smulkintuvą pasmulkintą imbierą, česnaką, kario pastą, laimo žievelę ir sultis, žuvų padažą, Sriracha padažą, cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės. Labai smarkiai nesmulkinkite, tegul lieka gabaliukai.
Į prieskonių masę sudėkite gabaliukais pasmulkinta lašišą, svogūnų laiškus, kalendrą ir smulkinkite iki vientisos masės.
Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius maltinukus. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Lašišos maltinukai tailandietiškai labai skanu su čili padažu (Chilli sweet). Jo receptas čia.
Sekite bulviukose.lt Instagram.
Komentarų nėra