Aukso fondas/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Lašišos maltinukai tailandietiškai – Thai fish cakes

Thai fish cakes - žuvų maltinukai tailandietiškai

Rytietiškai kvapnūs, skoningi ir lengvi žuvies maltinukai. Pirmą kartą jų paragavau Tailande ir niekaip nepamiršau, visą laiką nešiojausi galvoje 🙂 Paprastai “Fish cakes “gamina iš baltos žuvies filė, bet iš lašišos taip pat buvo labai skanūs.

Reikės:

  • 500 g lašišos file
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
  • 2 šaukštų smulkintos kalendros (kas nemėgsta tiesiog nedėkite)
  • 2 šaukštelių žuvų padažo
  • 2 skiltelių česnako
  • Gabaliuko imbiero
  • 1 kupino šaukštelio geltonojo arba raudonojo kario pastos
  • 0,5 laimo tarkuota žievelė ir sultys
  • Šlakelio Sriracha padažo
  • 1 kupino šaukštelio palmių arba rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

Sudėkite į smulkintuvą pasmulkintą imbierą, česnaką, kario pastą, laimo žievelę ir sultis, žuvų padažą, Sriracha padažą, cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės. Labai smarkiai nesmulkinkite, tegul lieka gabaliukai.

Į prieskonių masę sudėkite gabaliukais pasmulkinta lašišą, svogūnų laiškus, kalendrą ir smulkinkite iki vientisos masės.

Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius maltinukus. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.

 Valgėme su saldžių čili padažu (Chilli sweet). Jo receptas čia.

Žuvies maltinukai tailandietiškai

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply