Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lašišos maltinukai tailandietiškai – Thai fish cakes

Thai fish cakes - žuvų maltinukai tailandietiškai

Lašišos maltinukai tailandietiškai – Thai fish cakes – rytietiškai kvapnūs, skoningi ir lengvi. Pirmą kartą jų paragavau Tailande ir niekaip nepamiršau, visą laiką nešiojausi galvoje 🙂 Paprastai “Fish cakes “gamina iš baltos žuvies filė, bet iš lašišos taip pat buvo labai skanūs.

Lašišos maltinukai tailandietiškai:

  • 500 g lašišos filė
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
  • 2 šaukštų smulkintos kalendros (kas nemėgsta tiesiog nedėkite)
  • 2 šaukštelių žuvų padažo
  • 2 skiltelių česnako
  • Gabaliuko imbiero
  • 1 kupino šaukštelio geltonojo arba raudonojo kario pastos
  • 0,5 laimo tarkuota žievelė ir sultys
  • Šlakelio Sriracha padažo
  • 1 kupino šaukštelio palmių arba rudojo cukraus

Gaminimo eiga:

Sudėkite į smulkintuvą pasmulkintą imbierą, česnaką, kario pastą, laimo žievelę ir sultis, žuvų padažą, Sriracha padažą, cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės. Labai smarkiai nesmulkinkite, tegul lieka gabaliukai.

Į prieskonių masę sudėkite gabaliukais pasmulkinta lašišą, svogūnų laiškus, kalendrą ir smulkinkite iki vientisos masės.

Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius maltinukus. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.

Lašišos maltinukai tailandietiškai labai skanu su čili padažu (Chilli sweet). Jo receptas čia.
Sekite bulviukose.lt Instagram. Žuvies maltinukai tailandietiškai

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply