Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Mėsa/ Subproduktai

Kiaulių ausų slėgtainis, zelcas, ruledas

Kiaulių ausų ruledas

Kiaulių ausų slėgtainis, zelcas, ruledas – užkandis primenantys mūsų daugumos vaikystę ar jaunystę. Kai dabar visiems trūksta laiko, žinoma greičiau nusipirkti, bet pirktinis niekada neprilygs naminiui!

Reikės:

  • 4 kiaulės ausų

Sūrymui reikės:

  • 100 g cukraus
  • 150 g druskos
  • 6 kadagio uogų
  • 6 gvazdikėlių
  • 2 lauro lapų
  • 2 litrų vandens
  • 6 juodųjų pipirų grūdelių
  • Kelių čiobrelių šakelių
  • 1 šaukštelio pankolio sėklų
  • 4 česnako skiltelių

Tai pat reikės:

  • 1 svogūno
  • 1 pankolio
  • 1 morkos
  • 0,5 česnako galvutės
  • 1 saliero stiebo
  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
  • 0,5 šaukštelio čili pipirų dribsnių

Gaminimo eiga:

Sūrymui supilkite į puodą vandenį ir likusius išvardintus produktus. Užvirkite ir atvėsinkite.

Sudėkite nuvalytas ir nuplautas ausis į sūrymą, paslėkite, kad būtų visą laiką panirusios ir laikykite šaldytuve 2 paras.

Po 2 parų išimkite ausis iš sūrymo, nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Užvirusį vandenį nupilkite, ausis nuplaukite po šaltu vandeniu, užpilkite vėl šaltu vandeniu, sudėkite stambiai pasmulkintus svogūną, morką, pankolį, saliero stiebą, česnako skilteles ir užvirkite. Virkite ant silpnos kaitros 2,5 valandos.

Kol verda pasiruoškite formą, kurioje slėgsite ausis. Formą ištepkite aliejumi, išklokite maistine plėvele taip, kad liktų laisvi kraštai, kurią taip pat plonai patepkite aliejumi.

Išvirusias karštas ausis išimkite iš sultinio, nusausinkite ir sudėkite sluoksniuodami į formą. Jei reikia, galite sluoksniuoti perpjaudami ausis. Ant kiekvieno sluoksnio pabarstykite apelsino žievelės, čili dribsnius ir šiek tiek druskos. Užlankstykite ant susluoksniuotų ausų likusius maistinė plėvelės kraštus ir paslėkite. Svorio reikės DAUG. Slėgiau su dviem trilitriniais stiklainiais pripildytais vandens ir dar ant viršaus uždėjau sunkią molinę puodynę. Laikykite per naktį paslėgtą šaltai.

Kuo ploniau supjaustysite slėgtainį, tuo bus skaniau 🙂 Valgyti galite tradiciškai su majonezu, krienais, remuladiniais padažais. Labai skanu su azijietiškais sojos pagrindo padažais, kimči sumaišytų su majonezu.

Recepto autorius Chris Cosentino ausų slėgtainį siūlo valgyti su apelsinų, juodųjų alyvuogių, raudono svogūno ir pankolio salotomis 🙂 

Kiaulių ausų slėgtainis – nuostabus primirštas užkandis.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Kiaulių ausų zelcasKiaulių ausų vyniotinisKiaulių ausų slėgtainis

2 Comments

  • Reply
    Rasa
    2021-03-30 at 11:37

    Laba, susiruošiau gaminti ausų vyniotinį, bet tas druskos ir cukraus kiekis 2litrams vandens tikrai gąsdinantis, ar tikrai ten nėra klaidos?

  • Reply
    Laura
    2021-03-30 at 13:05

    Sveiki, taip padariau klaidą, surašiau jautienos liežuvio sūrymo proporcijas. Bet jei ir į šį stiprų sūrymą būtumėte užmerkusi kiaulės ausis, nieko blogo nebūtų atsitikę, nes ausys pasiimtų druskos ir cukraus kiek reikia 🙂 Jau pataisiau kaip reikia, ačiū už pastebėjimą 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI