Lydeka virta piene – senoviškas lietuviškas receptas. Skanu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše ir burokėlių salotomis.
Lydeka virta piene:
- 2 lydekos filė kepsnių
- 1 nedidelio svogūnaso
- 1 stiklinės pieno
- 0,5 šaukšto aliejaus
- Lauro lapų, pipirų grūdeliais
- Druskos
Padažui:
- Gabaliuko sviesto
- 1 šaukštelio miltų
Gaminimo eiga:
Žuvį sudėkite į puodą, apibarstykite supjaustytu svogūnu, sudėkite lauro lapelius, pipirų grūdelius, druską, supilkite aliejų ir pieną. Uždenkite, užvirkite ir virkite pusę valandos ant silpnos ugnies.
Padažui sviestą ištirpinkite, sudėkite miltus ir šiek tiek pakepinkite (kad dingtų žalių miltų skonis). Nuo žuvies nukoškite pieną ir maišydami pilkite į pakepintus miltus, kol gausie norimą konsistenciją.
Patiekite žuvį su padažu.
(Šaltinis: Nijolė Marcinkevičienė „Metai už stalo”)
Jums taip pat gali patikti keptos lydekos su kopūstų garnyru receptas.
4 Comments
Mindaugas
2011-11-24 at 07:19Ir vėl tie „Metai už stalo”.. nu reikia reikia jau pajamt, nes jau gėda ignoruoti šią knygą :/
Laura, labai žavingas patiekalas 😉
Laura
2011-11-24 at 09:16Ačiū 😉 Kai ją nusipirkau, prisižymėjau patiekalų, kuriuos gaminsiu, tai dabar ir pyškinu iš eilės 😉
Forelle
2011-11-25 at 18:43Pavydžiu tau žvejo laimikių 🙂 Taip mėgstu žuvį, o nėra kur šviežios gauti. O taip ruošta žuvis ir mums labai patinka, tik ne lydeką, o menkę taip ruošiam
Laura
2011-11-25 at 19:25Matai, kai neturi, tai ir norisi…..o man taip žvėrienos norėtųsi…. 😉