Miltiniai nesaldūs patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Pica su lydeka

Pica su lydeka

Pica su lydeka – kūriau šį receptą galvoj keletą savaičių. Paskui ėmėm dviese ir sukūrėm. Gavosi geriau negu tikėjomės. Tiesiog skanu ir viskas, ko daugiau reikia? Picos tešlos (dariau pagal šį receptą)

Padažui reikės:

  • Grietinės
  • Vorčesterio padažo
  • Cukraus
  • Kaparėlių

Pica su lydeka:

  • Jaunučių lydekų filė, kuo jaunesė tuo geriau (didesnių per didelės ašakos)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelis laimo sulčių
  • Tarkuoto fermentinio sūrio
  • Griežinėliais pjaustyto poro

Gaminimo eiga:

Padažui į grietinę įpilkite šlaką vorčesterio padažo, žiupsnelį cukraus ir šakute patrintų kaparėlių. Padažą reikia daryti gan aitroką. Turi jaustis ir vorčesteris, ir kaparėliai, ir šiek tiek saldumo.

Lydekos filė pasidėkite odele į apačia ir peiliu mažais kvadratėliais įpjaukite neperpjaunant odos. Šis “žaidimas” reikalingas tam, kad būtų susmulkinti filė likusios ašakėlės. Filė supjaustykite kvadratėliais, pasūdykite, pašlaktykite laimo sultimis, pabarstykite pipirais.

Picos padą aptepkite padažu, užbarstykite sūrį, porus, lydekos gabaliukus. Ant viršaus dar palaistykite padažu.

Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus krašteliai.

9 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    2011-11-22 at 15:22

    Nu va, čia tai originali picukė, labai norisi paragauti, jau skrandis pavargo nuo visų kumpių, paprikų ir t.t. 😉 Matau, dar žuvies iš kameros neištuštinai? 😀

  • Reply
    Laura
    2011-11-22 at 15:28

    Ojej…kažin ar iki pavasario ištuštinsiu, nes, kad daugiau tilptų vien filė prisigrūdau 😉 Turiu dar krūvą receptų su lydekom, tai ir varysiu iš eiles.

  • Reply
    rennie
    2011-11-22 at 16:49

    Pas tave kaip visad originalu ir neįprasta, norėčiau tokios picutės paragauti 🙂 Nu bet ir pavydžiu tau tos kameros prigrūstos lydekų, jau gailiuosi, kad maniškis ne žvejys 🙂

  • Reply
    Eglė
    2011-11-22 at 17:28

    seilės iki žemės tįsta. kad taip koks lydys į mano šaldytuvą įšoktų 😉

  • Reply
    Laura
    2011-11-22 at 19:30

    Kaip niekad žuvingi metai buvo mano žvejui, užtai dabar ir tokia turtinga 😉 Mačiau jau ir prekybos centruose gyvų lydekų galima nusipirkti….

  • Reply
    Mindaugas
    2011-11-23 at 14:29

    O pas mane mankės guli kameroj 🙂 Reiks iš jų kokį gėri paruošt.

  • Reply
    Aušra
    2011-11-23 at 15:56

    Bet tikrai, tiek skanumynų su žuvimi! Vis laukiu pamokymų, kaip ešeriui skurą nudirti… 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-11-23 at 16:11

    Mindaugai, na ką…lauksiu ko nors labai įdomaus 😉
    Aušra…ačiū, kad priminei dėl ešerių, baisi skleroznikė aš pasirodo! Vis pamirštu ir pamirštu….dabar užsirašau raštelį, pasikabinu ant šaldytuvo ir kai tik gausiu ešerį, nufotkinsiu skūros dirimą 😉

  • Reply
    Alvydas Kerpė
    2024-01-27 at 11:01

    Labas visiems, nereik bijoti didesnių (1,5-3kg) lydekų- nulupti skūrą , padaryti faršą, nedidelėm porcijom sušaldyti. Tinka picom, kotletams, švelniai pamarinuotiems kotletams , ir garbini Sutvėrėją…

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI