Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka virta piene

Lydeka virta piene

Reikės:

  • 2 lydekos filė kepsnių
  • 1 nedidelio svogūnaso
  • 1 stiklinės pieno
  • 0,5 šaukšto aliejaus
  • Lauro lapų, pipirų grūdeliais
  • Druskos

Padažui:

  • Gabaliuko sviesto
  • 1 šaukštelio miltų

Gaminimo eiga:

Žuvį sudėkite į puodą, apibarstykite supjaustytu svogūnu, sudėkite lauro lapelius, pipirų grūdelius, druską, supilkite aliejų ir pieną. Uždenkite, užvirkite ir virkite pusę valandos ant silpnos ugnies.

Padažui sviestą ištirpinkite, sudėkite miltus ir šiek tiek pakepinkite (kad dingtų žalių miltų skonis). Nuo žuvies nukoškite pieną ir maišydami pilkite į pakepintus miltus, kol gausie norimą konsistenciją.

Patiekite žuvį su padažu.

Skanu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše ir burokėlių salotomis.

P.S. Jėgelė 😉

(Šaltinis: Nijolė Marcinkevičienė “Metai už stalo”)

Visi įrašai

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    2011-11-24 at 07:19

    Ir vėl tie “Metai už stalo”.. nu reikia reikia jau pajamt, nes jau gėda ignoruoti šią knygą :/

    Laura, labai žavingas patiekalas 😉

  • Reply
    Laura
    2011-11-24 at 09:16

    Ačiū 😉 Kai ją nusipirkau, prisižymėjau patiekalų, kuriuos gaminsiu, tai dabar ir pyškinu iš eilės 😉

  • Reply
    Forelle
    2011-11-25 at 18:43

    Pavydžiu tau žvejo laimikių 🙂 Taip mėgstu žuvį, o nėra kur šviežios gauti. O taip ruošta žuvis ir mums labai patinka, tik ne lydeką, o menkę taip ruošiam

  • Reply
    Laura
    2011-11-25 at 19:25

    Matai, kai neturi, tai ir norisi…..o man taip žvėrienos norėtųsi…. 😉

  • Leave a Reply