Lydekos kepsneliai su jogurto padažu ir šparaginėmis pupelėmis – lengvas, sveikas ir subalansuotas patiekalas.
Reikės:
- 2 lydekos kepsnių (maniškiai buvo iš 4 kg lydekos)
- Lydyto sviesto kepimui
- 3 skiltelių česnako
- 1 šaukšto sviesto
- Druskos
- Šlakelio citrinos sulčių
Pupelėms:
- Šparaginių pupelių
- 1 stiklinės jogurto
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio kreminių garstyčių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Lydekos kepsnelių odelėse peiliu padarykite po kelis negilius įpjovimus (kepimo metu jie mažiau riesis), pasūdykite. Česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite ir kepkite su sviestu, kol švelniai apskrus, po to išimkite jas. Į tą patį sviestą, kuriame kepė česnakai, dėkite kepsnelius odele žemyn ir kepkite, kol ji gražiai apskrus. Kepsnelius apverskite, sudėkite ant jų sviestą, keptuvę uždenkite ir išjunkite kaitinimą. Laikykite uždengę apie 5 minutes, kepsneliai iš lėto baigs kepti. Prieš patiekiant, pašlakstykite citrinos sultimis.
Nupjaukite šparaginių pupelių kotelius. Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais. Sudėkite pupeles į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 1 minutę. Nukoškite. Sudėkite pupeles į šaltą vandenį ir atvėsinkite.
Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu.
Prieš patiekiant, pupeles trumpai apkepkite su aliejumi.
Lydekos kepsneliai su jogurto padažu ir šparaginėmis pupelėmis – lengvas, sveikas ir subalansuotas patiekalas. Sekite bulviukose.lt Instagrme.
Komentarų nėra