Kepta marinuota paprika – skanus, sveikas užkandis.
Kepta marinuota paprika:
- Kelių raudonų paprikų
- Kelių smulkintų česnako skiltelių
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Šlakelio citrinos sulčių (galite naudoti patinkančius actus: balzamiko, balto ar raudonojo vyno)
- Alyvuogių aliejaus
- Čiobrelio šakelių
Gaminimo eiga:
Paprikas iškepkite orkaitėje. Nulupkite odelę ir supjaustykite juostelėmis. Kad odelė lengviau luptųsi, iškepusias paprikas sudėkite su į dubenį ir sandariai uždenkite. Palaikykite apie 20 minučių.
Papriką sumaišykite su smulkintu česnaku, druska, pipirais, čiobreliu, užpilkite aliejumi, kad apsemtu. Įspauskite citrinos sulčių. Gerai permaišykite ir padėkite šaltai. Taip užmarinuota paprika šaldytuve gali stovėti savaitę laiko.
Paprika tinkama naudoti kaip garnyras, salotų sudėtinė dalis, sumuštiniams. Jei norite paprikoms suteikti daugiau šarmo, įdėkite į marinatą keletą pasmulkintų sūdytų ančiuvių 🙂
Daugiau daržovių receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra