Marinuota skumbrė rytietišku marinatu.
Reikės:
- 3 skumbrių
Sūrymui:
- 500 ml vandens
- 30 g jūros druskos
Marinatui:
- 100 ml sojos padažo
- 90 ml vandens
- 40 g rudojo cukraus
- 30 g ryžių vyno (arba portveino, arba chereso)
- 1 skiltelės česnako
- 3 cm imbiero šaknies
Patiekimui:
- Agurkų
- Svogūnų laiškų
- Kepto kiaušinio
Gaminimo eiga:
Skumbres išvalykite, išpjaukite filė.
Vandenyje ištirpinkite druską. Sudėkite į sūrymą skumbrių filė ir laikykite šaldytuve parą laiko.
Sojos padažą sumaišykite su vandeniu, cukrumi ir vynu. Skystį šiek tiek pakaitinkite, kad ištirptų cukrus. Atvėsinkite. Sudėkite į jį susmulkintus česnako skiltelę ir imbierą. Skumbrių filė išimkite iš sūrymo ir užpilkite marinatu. Laikykite šaldytuve 2 paras.
Prieš patiekiant, nulupkite skumbrių filė odą. Patiekite su agurkais ir svogūnų laiškais. Ir su kiaušiniu, jei skumbrę valgysite pusryčiams 😉
Marinuota skumbrė rytietišku marinatu tinka sumuštiniams, salotoms, bowls. Jums taip pat gali patikti sūdytos skumbrės juodoje arbatoje receptas. Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra