Marinuoti čili pipirai – labai geras dalykas, ypač vertinamas tarp vyrų. Naudoju kaip užkandą, sumuštiniams ir picai.
Marinuoti čili pipirai:
- 20 čili pipirų
- 5 skiltelių česnako
- 100 g svogūnų
- 2 lauro lapelių
- 2 stiklinės 5 – 6 % acto (tinka obuolių arba balto vyno actas)
- 2 šaukštų druskos
- 2 šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
Čili pipirus supjaustykite plonais griežinėliais, kotukus išmeskite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir dar pasmulkinkite, česnaką – griežinėliais. Daržoves sumaišykite.
Marinatui į actą suberkite druską, cukrų, lauro lapelius ir užvirkite.
Stiklainius dezinfekuokite. Sudėkite į juos sumaišytas daržoves, užpilkite karštu marinatu ir užsukite švariais dangteliais.
Valant ir pjaustant čili pipirus rekomenduoju naudotis pirštinėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
8 Comments
Jurga
2011-08-28 at 20:41O vandens i marinata visai nepilama? As kad ir kaip labai astrumus megstu, kazkaip vienam acte marinuot nedrystu…
Laura
2011-08-29 at 13:44Nepilama, užtai ir naudojamas 5% actas, o ne 9%. Pipiriukų aštrumas permuša visą actą, taip, kad be baimės 😉
Irma
2011-09-08 at 17:54O kiek laiko jie išstovėti? Kur laikote? 🙂
Laura
2011-09-12 at 13:01Laikau rūsyje, bet ten nėra labai jau šalta. Stovi ilgai, nes visgi su actu 😉
Erika
2013-08-19 at 21:00ir as pernai dariau ir siemet butiniausia darysiu,labai gardulis reikalas 🙂 osisiap tai neturejau 5% acto,tai stipresni siek tiek atskiedziau :),gavosi super !!!!
Laura
2013-08-20 at 07:41Erika 🙂
Jūratė
2013-08-26 at 13:23Laura, aš turiu dviejų rūšių pipiriukus: mažus ir labai mažus, tikriausiai galima pamaišyti?
Laura
2013-08-26 at 20:49Jūrate, be abejo 😉