Marinuoti jalapeno pipirai – žymiai skanesni nei iš parduotuvės. Tinka picoms, troškiniams, sumuštiniams, užkandžiams gardinti.
Marinuoti jalapeno pipirai:
- 10 jalapeno pipirų
- 3/4 stiklinės vandens
- 3/4 stiklinės baltojo vyno acto
- 3 šaukštų cukraus
- 1 šaukšto druskos
- 1 griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės
- 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
Gaminimo eiga:
Pipirus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į stiklainį. Galite dėti su sėklomis, bet jei norite mažiau aštrumo, sėklas išimkite.
Į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, druską, sudėkite česnako skilteles, raudonėlį. Užvirkite.
Karštu marinatu užpilkite pipirus, užsukite dangtelį ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve.
Marinuotus jalapeno pipirus valgyti galima po savaitės. Laikosi ilgai.
Jums taip pat gali būti įdomus marinuotų imbierų receptas.
4 Comments
Jurga
2014-04-29 at 16:58O vietoj jalapeno pipirų ar tinka kokie nors lietuviški čili pipiriukai? 🙂
Laura
2014-04-29 at 18:56Jurga, manau tinka, nes marinatas tai standartinis 🙂
Justi
2020-09-27 at 19:42Aš pagal šitą receptą gaminau pernai. Paragavom po kelių savaičių. Vyras pasakė: „Eilinis agurkų marinatas.” Bet pavasariop, kai subrendo, buvo labai ir net labai skanu. Šiemet kartoju vėl. Ačiū, Laura, už receptą.
Laura
2020-09-27 at 22:21Na – marinatas iš vandens, acto, druskos ir cukraus yra klasikinis ir jame tikrai nieko įpatingo 😀 Esmė juk tame ką tuo marinatu marinuoji ir labai smagu, kad prisijaukinot!! Aš pati ligi šiol taip marinuoju jalapenus, o marinato suvalgius jalapenus neišpilu, labai skanu jais trumpai pamarinuoti (sudėti į verdantį marinatą ir nuimti nuo viryklės, kad atvėstų) mėlynus svogūnus. Labai skanu prie mėsos keptos griliuje 🙂