Maskarponės sūrio kremas su uogomis – paprastesnis ir greitesnis sūrio pyrago variantas. Keiskite uogas ir vaisius pagal sezoną ir turėsite įvairius skonius. Tinka braškės, serbentai, žemuogės, avietės, šilauogės, ananasai, apelsinai, mandarinai, persikai, abrikosai, bananai ir t.t.
Maskarponės sūrio kremas:
- 250 g Maskarponės sūrio
- 150 g natūralaus jogurto
- 50 g cukraus
- 150 ml 35% riebumo grietinėlės
- Uogų (dariau su mėlynėmis, bet galite pasirinkti kokias mėgstate)
Gaminimo eiga:
Uogas ir pusę cukraus sutrinkite iki vientisos masės. Maskarponę ir jogurtą sumaišykite su likusiu cukrumi.
Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
Sluoksniuokite desertą į taures. Papuoškite uogomis. Papuošimui dar galite patarkuoti šokolado arba pabarstykite smulkintų riešutų, cinamono.
(Šaltinis: Forelle)
Jums taip pat gali patikti
5 Comments
Inga
2010-07-14 at 11:38Nusipirkau maskarponės, eisiu gaminti. Alia riebus sūris… bet turbūt verta neskaičiuot kalorijų 🙂
Laura
2010-07-14 at 11:58arba neverta skaičiuot 🙂
Forelle
2010-07-16 at 15:36Neseniai ir aš gaminau su mėlynėm 🙂 skanu, bet ma ir per tokius karščius užsinori kažkokokio riebesnio deserto, o kartais tiesiog prisiplaku grietinėlės ir ją kemšu 🙂 grįžtant į temą, tai mėlynes su cinamonu labai tinka, kai atradau šį derinį, tai dabar kur mėlynės, ten ir cinamonas
Laura
2010-07-16 at 17:37Jaučiu reiks būtinai su šilauogėm išbandyt…cinamonas irgi turėtų tikti 😉
Forelle
2010-07-17 at 16:21Taip, cinamonas su šilauogėm taip pat dera, per jas jį ir atradau bei mėlynėm pritaikiau 🙂 Nors man trintos šilauogės ne itint patinka. Arba valgau vienas, arba truputį pakaitinu, o tik tada trinu.