Tarkė – minkšta, puri, šilkinė su traškančiais spirgučiais. Tradicinis lietuviškas patiekalas. Lengvas receptas, paprasta pasigaminti.
Tarkė:
- 1 kg bulvių
- 250 ml vandens
- 125 ml šviežio pieno
- Druskos pagal skonį
Padažui:
- Šalto rūkymo šoninės
- 1 mažo svogūno
- Svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Užvirinkite vandenį. Bulves nuskuskite, sutarkuokite smulkia tarka ir gautą masę maišant pilkite į verdantį vandenį. Įdėkite druskos ir virkite 20 – 25 minutes nuolat maišant (masė būna labai tiršta). Po to pamažu supilkite pieną ir maišydami pavirkite dar apie 5 minutes.
Paruoškite padažą: rūkytus lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite juos keptuvėje. Baigiant lašinukams spirgintis, suberkite smulkintą svogūną ir dar truputį pakepkite. Galiausiai sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir išmaišykite. Padažas paruoštas.
Išvirtą tarkę sukrėskite į sriubinęs lėkštes arba molinius indus ir užpilkite padažu. Patiekite nemaišytą.
Sakoma, kad tarkė būdavo ruošiama, kai šeima norėdavo tarkuotų bulvių patiekalo, o bulvių jau turėdavo ne daug 😉
Daugiau lietuviškų tradicinių receptų
Sekite bulviukose.lt Instagrame
No Comments