Naminis Sriracha padažas – kaip ir dauguma kitų namuose gamintų dalykėlių neprilygsta pirktiniams. Kandantis, sodrus, tvirto kūno – toks šis pagardas tinkantis daugeliui azijietiškų patiekalų ar tiesiog sriubų, troškinių, majonezo pagardinimui kai norisi aštraus akcento.
Naminis Sriracha padažas:
- 700 g čili pipirų su nupjautais koteliais ir žaliąją dalimi. Sėklas gali išimti, galite ir neimti, paskui vis tiek persikoš, tiek, kad su sėklomis bus aštriau. Originaliame recepte prašo 450 raudonųjų jalapeno ir 250 g serrano pipirų
- 4 skiltelių česnakų
- 3 šaukštų rudojo cukraus
- 1 šaukšto druskos
- 1/3 stiklinės vandens
- 1/2 stiklinės balto vyno acto
Gaminimo eiga:
Pipirus pasmulkinkite, sudėkite į smulkintuvą. Naudoju S formos peiliuku smulkintuvą, bet tinka ir kokteilinės tipo, taip pat ir rankinis blenderis. Nežaiskite su likimu, mūvėkite gumines pirštines! Taip pat sudėkite česnako skilteles, cukrų, druską, supilkite vandenį. Pulsavimo funkcija sutrinkite iki vientisos masės. Turi likti nedideli gabaliukai, nereikia vienalytės masės.
Supilkite susmulkintą tyrę į stiklinį, molinį ar emaliuotą indą. Svarbu ne plastiko. Uždenkite indą maistine plėvele ar dangčiu ir padėkite 3 – 5 dienom fermentuotis. Jei indas skaidrus, geriau laikyti tamsioje vietoje. Laikau virtuvėje. Kiekvieną dieną tyrę permaišykite, kruopščiai braukdami per indo šonus.
Po 3 – 5 dienų fermentuotą tyrę supilkite atgal į smulkintuvą, ten pat supilkite actą. Plakite iki vientisos masės. Per tankų sietelį perkoškite mišinį į puodą, kuo daugiau minkštimo įstumdami per sietelį į padažą. Išmeskite sietelyje likusią minkštimą, sėklas ir odą.
Uždėkite puodą ant vidutinės kaitros ir maišydami užvirkite. Virkite maišydami 5 – 10 minučių arba tol kol padažas bus norimo jums tirštumo.
Nuimkite puodą nuo kaitros ir leiskite padažui atvėsti iki kambario temperatūros. Atvėsęs padažas šiek tiek sutirštės. Supilkite padažą į stiklainius ar butelius ir atvėsinkite. Padažą laikykite sandėliuke tamsioje vietoje.
Naminis Sriracha padažas iš allrecipes.com
Komentarų nėra