Žuvies ir jūros gėrybių receptai ir patiekalai

Orkaitėje kepta kefalė su sviesto ir žolelių įdaru

Orkaitėje kepta kefalė su sviesto ir žolelių įdaru

Orkaitėje kepta kefalė su sviesto ir žolelių įdaru – labai paprastas, klasikinis žuvies paruošimo būdas.

Orkaitėje kepta kefalė:

  • 1 kefalės
  • 1 šaukštelio džiovintos citrinžolės
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Kelių stiebelių krapų
  • Kelių stiebelių petražolių
  • Stiebelio raudonėlio
  • Šakelės rozmarino
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų sviesto
  • Citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Kefalę nuskuskite, išimkite vidurius, gerai nuplaukite. Vidų ištrinkite druska, pipirais, citrinžole. Sudėkite į vidų žoleles, sviesto gabaliukus, traiškytus česnakus.

Žuvį paguldykite arba pastatykite ant pilvo (jei norės stovėti) į aliejumi pateptą kepimo formą. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite iki 130C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių. Kepimo metu laistykite išbėgusiomis sultimis.

Iškepusią apšlakstykite citrinos sultimis. Supjaustykite, sudėkite į lėkštes ir užpilkite skardoje likusiomis sultimis.

Jums taip pat gali patikti orkaitėje kepto šamo receptas.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

2 Comments

  • Reply
    saslykas
    2013-08-23 at 07:00

    atleidžiame 🙂

  • Reply
    Laura
    2013-08-23 at 08:09

    😛

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI