Pavese sriuba – itališka sriuba, susidedanti iš sultinio, į kurį dedama padžiuvusios, ne pirmos jaunystės, duonos riekelės ir kiaušiniai. Paprastai sriuba patiekiamas su tarkuotu parmezanu.
Pavese sriuba:
- 600 ml stipraus jautienos sultinio
- 2 šaukštelių chereso
- 2 riekelių baltos duonos
- Gabaliuko parmezano sūrio
- 2 kiaušinių trynių
- Petražolių lapelių
Gaminimo eiga:
Sultinį užvirkite. Supilkite vyną.
Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuvėje arba apkepkite keptuvėje su sviestu. Sūrį sutarkuokite. Ant skrudintos duonos užberkite sūrio ir išlydykite jį orkaitėje po griliumi.
Pašildykite lėkštes.
Į lėkštes dėkite po riekelę duonos su sūriu, šalia įleiskite kiaušinio trynius ir užpilkite karštu sultiniu. Puoškite petražolių lapeliais.
Jums taip pat gali būti įdomi trinta salierų sriuba su graikiniais riešutais ir gorgonzolos sūriu.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
4 Comments
Odeta
2012-06-27 at 18:19Pasitikslinti noriu. Įleidi trynį ir tada pili labai karštą (dar verdantį) sultinį?
Ausrra
2012-06-27 at 19:55Įsiprašyčiau į svečius, kad paragauti :))
Laura
2012-06-27 at 19:46Odeta, taip 😉
Laura
2012-06-28 at 19:46Ausrra, kodėl gi ne 😀