Reikės:
- 8 naminių dešrelių
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- 3 skiltelių česnako
- 5 šalavijo lapų
- 500 g konservuotų pomidorų savo sultyse (arba šviežių, tik reiktų nulupti)
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 750 g šviežių pupelių (jei naudosite džiovintas, imkite 350g)
Gaminimo eiga:
Pupeles išvirkite. Jei naudosite džiovintas, prieš verdant parą laiko pamirkykite.
Dešreles subadykite ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą česnaką ir trumpai apkepkite. Supilkite susmulkintus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir uždengę troškinkite ~15 minučių. Baigiant troškintis, sudėkite smulkintus šalavijo lapus.
Sudėkite pupeles, dešreles ir retkarčiais pamaišydami troškinkite dar ~15 minučių.
(Šaltinis: “Valgių knyga”)
2 Comments
Odeta
2012-07-04 at 18:43Ačiū už knygą, ji žavi:) Pupeles reikės taip pasigaminti:)
Laura
2012-07-05 at 08:19Odeta, prašom 😉