Perlinių kruopų salotos su jautiena – sočios, bet neapsunkinančios. Puikiai tinka vakarienei ir šventiniams stalui.
Perlinių kruopų salotos su jautiena:
- 1 stiklinės perlinių kruopų
- 1 baklažano
- 2 svogūnų
- Šlakelio aliejaus kepimui
- Saujelės mėtų lapelių
- 1/3 stiklinės pakepintų saulėgražų sėklų
- 4 šaukštų aliejaus
- 2 šaukštų balzamiko acto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 200-300 g jautienos išpjovos arba nugarinės
Gaminimo eiga:
Prieš verdant, kruopas pamirkykite šaltame vandenyje kelias valandas arba, geriausia, visą naktį. Išmirkusias kruopas perplaukite, užpilkite švariu šaltu vandeniu ir išvirkite. Išvirusias nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu.
Baklažaną supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant kiekvieno griežinėlio šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite pipirais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Iškepusius atvėsinkite. Padalinkite kiekvieną griežinėlį į 6 dalis.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su aliejumi.
Jautieną dėkite į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę. Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes. Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.
Sumaišykite kruopas su baklažanais, svogūnais, saulėgrąžomis, mėtomis, aliejumi ir balzamiko actu. Paskaninkite druska. Patiekite salotas su jautienos griežinėliais.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patikti
Komentarų nėra