Daržovės/ Aukso fondas

Paprikų ir baklažanų troškinys

Paprikų ir baklažanų troškinys - bulviukose.lt

Paprikų ir baklažanų troškinys – skanu vienas ir kaip garnyras prie mėsos, kepto sūrio, žuvies patiekalų. Gali būti valgomas šiltas ir šaltas.

Paprikų ir baklažanų troškinys:

  • 2 svogūnų
  • Aliejaus kepimui
  • 1 baklažano
  • 2 geltonų paprikų
  • 3/4 stiklinės naminio pomidorų padažo
  • 1 šaukšto raudonėlių lapelių
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Maltų kajeno pipirų žiupsnelio

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su aliejumi, kol suminkštės.

Baklažaną supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant kiekvieno griežinėlio šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.

Papriką padalinkite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite orkaitėje, kol odelė pajuoduos (galite kepti kartu su baklažanais). Iškepusias paprikas įdėkite pusvalandžiui į sandarų indą (lengviau lupsis odelė), išėmę nulupkite odelę.

Iškepusias paprikas ir baklažaną supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į keptuvę su svogūnais. Supilkite ant daržovių pomidorų padažą, pagardinkite druska, pipirais ir pašildykite. Įmaišykite raudonėlius ir petražoles.

Troškinys gali būti pagardinamas skrudintais riešutais arba sėklomis.

Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Jums taip pat gali patikti

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI