Daržovės/ Aukso fondas/ Kruopos ir grūdai/ Mėsa

Salotos su bolivine balanda, jautiena ir pankoliu

Salotos su bolivine balanda, jautiena ir pankoliu - bulviukose.lt

Salotos su bolivine balanda, jautiena ir pankoliu pagardintos medaus – garstyčių padažu ir gražgarstėmis.

Salotos su bolivine balanda:

  • Bolivinės balandos kruopų (galima keisti perlinės kruopomis)
  • Jautienos gabaliuko (išpjovos arba nugarinės)
  • Pankolio gumbo
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • Gražgarsčių
  • Garstyčių padažo

Gaminimo eiga:

Kruopas išvirkite sūdytame vandenyje. Jei norite stipresnio ir riešutiškesnio kruopų skonio supilkite jas į puodą ir kepinkite sausai maišydami kol pasklis malonus aromatas. Supilkite į kruopas verdantį vandenį. Atargiai! Vanduo gali taškytis ir šaudyti, nes jį pilsite į karštą puodą. Toliau virkite kruopas kaip įprasta.

Jautieną iškepkite keptuvėje. Salotoms galite naudoti ir karštą, ir šaltą.

Pankolį supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite su sviestu.

Į lėkštę sudėkite kruopas, jautieną, pankolius, gražgarstes. Pagardinkite padažu.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Stepas Galkinas
    2015-06-01 at 13:06

    Labai jau lakoniškas receptas. 🙂
    Kitas etapas – išvardinti tik ingredientus! 🙂 🙂 🙂

  • Reply
    Laura
    2015-06-01 at 14:03

    Šiam receptui net vardint nereiktų ir taip viskas matosi 🙂

  • Leave a Reply